Следвайте Гласове в На 29 октомври вечерта вратата на кабинета на

...
Следвайте Гласове в На 29 октомври вечерта вратата на кабинета на
Коментари Харесай

Кръстева към Морфов: Клеймиш и се гавриш, за да изчегърташ демоните си в мое лице. Няма да отстъпя!

Следвайте " Гласове " в 
На 29 октомври вечерта вратата на кабинета на Велислава Кръстева, завеждаща „ Връзки с обществеността “ в Народния спектакъл, е надраскана с надписи „ Движение за права и свободи “, „ Пиар на Ахмед Доган “ и „ Изчезвай “. По-късно стана ясно, че действието е осъществено от режисьора Александър Морфов в символ на митинг против " политически назначения на лица, които считат, че са недосегаеми и всичко им е разрешено! ". Морфов твърди, че като дълготраен ПР на Движение за права и свободи Кръстева употребява длъжността си в Народния спектакъл за политическа агитация. 

Директорът на театъра Васил Василев реагира с позиция, адресирана към работещите в театъра, в която споделя, че това е опасност против достолепието на Кръстева и акт на дискриминация против личността ѝ.
Днес Велислава Кръстева с пост във Facebook разгласи, че няма да се подаде на натиска и да отстъпи, поради доверието, което й е гласувано от Василев.  
Публикуваме поста на Кръстева: 

За конфликта с експанзията и грубостта мъчно се приказва. Питат ме другари, публицисти, журналисти-приятели за какво мълча. Изговориха се тонове думи. Изписаха се. От едната страна, малко като Каравелов “у нас не бият ”, въпреки това, в случай че и аз съм следващата, която премълчи – насилието става норма.
 
“Изчезвай ” гърми в съзнанието ми към този момент втора седмица.
Случилото се с мен обиколи обществените медии и медиите изобщо. Както за всичко у нас, всеки си има мнение. И това й е хубавото на демокрацията. На същата тази, дето й отбелязахме 33 години тези дни. Тези, с по-дългата историческа памет си спомняме тези дни, тези площади, тези очаквания. Със смесени усеща. Защото издрасканото с гняв “изчезвай ” заличава като че ли вярата, че сме си научили уроците по приемливост, по народна власт, по заедност.
 
“Изчезвай ”
 
Печелила съм борби и съм губила. И съм падала и съм ставала. Но постоянно в открит пердах. Очи в очи. В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски ” къртят и дращят в дребните часове на нощта. С правописни неточности. И с голямата рекламация за някаква своя дребна правдица.
 
Че кой си ти, самопровъзгласил се за герой против една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И след това да се опитваш да размениш местата на жертва и принудител.
 
И за какво?
 
Кой си ти, който организираш обществен линч? Извършваш опит за гражданско ликвидиране? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с който просто не си склонен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?
 
За да получиш какво, което още не си получил? За да изчегърташ демоните си в мое лице? За да доведеш до органическа несъответственост този другояче превъзходен екип?
 
За да унизиш, накърниш, с цел да унищожиш. Ако това е житейска философия, доста тъпо.
 
... ”среднощен бунтовник ” - не. Насилник.
 
Трудно се приказва за насилието, само че аз ще продължа още малко тук. За останалото си има съответното място и, популярност Богу, ред и закон.
 
Не, не се усещам ОК. Никак дори.
 
Но, защото ми е гласувано доверие от индивида, поради който поех тази задача, няма да отстъпя. Няма да се счупя.
Заради децата си, които се тревожат и околните, които ме обичат такава, каквато съм. Извинете за всичко това, което се случва.
Заради всички дами, които ме поддържаха и одобряват всичко това с голяма паника. Коя ще е идната?
Заради всички сътрудници и другари публицисти, актьори и режисьори, прелестният ни екип в НТ и топлото им отношение, поради всички, които ми се обадиха с поддръжката си. Всички, всички.
И поради тези, които се упражняват неуморно върху името ми в тези две седмици. Прости им, Господи, те не знаят какво вършат. Защото през днешния ден съм аз, а на следващия ден?
 
 
 
12 Ное 2022143811 Ное 2022220110 Ное 2022241910 Ное 2022142710 Ное 202266808 Ное 20222433КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022149319 Окт 202276609 Ное 202289424 Sep 20222656
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР